Mnenja o knjigi
Sposobnost predvidevanja in pravilnega presojanja sprememb v prihodnosti je po mojem mnenju najpomembnejša značilnost dobrega menedžerja. Druga bistvena lastnost menedžerjev je pogum. Prihodnost namreč pripada tistim, ki upajo tvegati. Vendar poslovne poteze niso lahka, kaj šele lahkotna stvar. Potrebnih je veliko znanja, izkušenj in preudarnosti, a tudi inovativnosti in odzivnosti, v poslu je treba postopati premišljeno in obenem učinkovito. Spremembe na trgu in pri kupcih so lahko zelo hitre, vendar neke trenutne ideje še niso prave rešitve. Treba je načrtovati, imeti dolgoročno vizijo, ključno pa je poznati trg in prioritete svojih kupcev. Zato je pomembno tudi zavedanje, da uspeh ni le stvar posameznika, temveč stvar skupnega truda, znanja in odločitev tako v vodstvenem timu, kot tudi v drugih delovnih timih. Z jasno strategijo lahko nato poiščemo take rešitve, s katerimi pridobimo in obdržimo konkurenčne prednosti.
 
mag. Žiga Debeljak
predsednik uprave Skupine Mercator
Why business analysis?
The world is accelerating - time is a scarce resource. Organizations need an efficient tool to help them quickly understand their environment before making decisions. Business analysis provides a disciplined approach to analyzing the organization by answering the critical questions: why does it exist; how does it work; what are its goals and objectives; and how does it accomplish those objectives? The world is shrinking - competition is everywhere. Business analysis helps organizations plan their strategies within the context of a rapidly evolving marketplace and react effectively to unanticipated changes. Business analysis helps organizations understand how they need to change to better accomplish their goals and to meet new challenges. Business analysis is a powerful tool to help organizations become and remain competitive.
 
Kathleen Barret
President & CEO, IIBA International Institute of Business Analysis (IIBA®)
To thrive in the new global economy requires an extraordinarily different set of business management practices. Rather than command and control, we must be able to capitalize on the complexities of a chaotic global economy in crisis. The authors very adeptly describe a systematic framework which provides management with a roadmap to design and develop strategies and tactical initiatives to execute flawlessly; present the case for an influential, talented, and valued business analyst to help steer the course to implement the strategy; and a set of recommendations to build competitive capabilities in organizations.
 
Kitty Hass, PMP
Principal Consultant, Kathleen Hass & Associates, Inc.
V knjigi "Poslovni pristopi prihodnosti" avtorja na svež in drugačen način približata bralcu odgovor na temeljno vprašanje, kako krepiti konkurenčnost v vedno bolj kompleksnem poslovnem svetu. Z modelom razlikovalnih kompetenc pojasnita, kaj so ključni dejavniki za dvig konkurenčnosti, hkrati pa bralcu na razumljiv in zanimiv način ponudita odgovore na vprašanje, kaj moram jaz kot podjetnik narediti. V zadnjem sklopu knjige tako avtorja skicirata odgovor na temeljno dilemo vsakega managerja: Kako doseči ravnovesje med razpoložljivim časom, ki ga lahko manager v nenehnem konkurenčnem boju nameni iskanju priložnosti za poslovanje v prihodnosti na eni strani, in časom, namenjenim zagotavljanju uspešnega tekočega poslovanja na drugi strani. To napetost znotraj organizacije lahko manager uspešno uravnava z inoviranjem strategije in razvijanjem kulture zmagovitih sinergij. Knjiga je uporabna za vse podjetnike, ki želijo izboljšati svojo konkurenčnost, še posebej na tujih trgih.
 
Iztok Dolenc
Brinox inženiring d.o.o. Prokurist, Razvoj poslovanja
Knjigo Poslovni pristopi prihodnosti sem prebrala z navdušenjem. Prinaša sveža, izvirna razmišljanja o prepletenosti različnih sodobnih pristopov za celovito upravljanje konkurenčnosti. Ideje so predstavljene pregledno, jedrnato, simpatične ilustracije in barve pa še popestrijo branje in pospešijo dojemanje. Všeč mi je sodelovanje avtorjev, ki svoje znanje, izkušnje in tankočutno zaznavanje potreb poslovnega okolja kreativno dopolnjujeta in nadgrajujeta v enovit model razlikovalnih kompetenc. Priporočam vsem, ki jih zanimajo trajnostni poslovni pristopi.
 
Mag. Sonja Klopčič
direktorica razvoja kompetenc, Trimo d.d.
Podjetja danes delujejo v okolju, ki je izredno nepredvidljivo in težavno. Konkurenčni boj za obstanek je prisilil podjetja, da se odzivajo na načine, ki jih v preteklosti nismo poznali. V praksi se skozi čas izkažejo nekatere poteze, aktivnosti in procesi kot zelo uspešni, drugi pa pripeljejo podjetja do praga njihovega obstoja ali morda celo čez ta prag. Težava je v tem, da na začetku poti nihče ne more zagotoviti uspeha tega ali onega poslovnega modela. V prihodnost lahko stopamo slepo in se prepustimo toku dogodkov, ali pa se odločimo za aktivno vlogo v kateri poskušamo oblikovati prihodnost. Knjiga je vsekakor odličen pripomoček pri arhitekturi lastnega poslovnega modela, omogoča dober pregled uspešnih metodlogij in pristopov ter vse skupaj odlično poveže z resursi, ki so potrebni, da teoretično dobro zasnovan model ustrezno deluje tudi v praksi.
 
Bojan Kos
direktor Belinka Perkemija, d.o.o. Ljubljana
Slovenci moramo biti veseli, ko izide nova knjiga. Še bolj moramo ceniti, če izide strokovna knjiga dveh avtorjev na področju managmenta. Knjiga Poslovni pristopi prihodnosti prepleta prihodnost z nasveti, ki jih je pametno začeti uporabljati že danes. Ideje delujejo preprosto in ravno to je umetnost - kompleksne stvari prikazati na zanimiv način. To je uspelo avtorjema Alešu Štempiharju in dr. Francu Bračunu. Pravijo, da so prihodnost vsakega naroda mladi. To seveda pomeni, da knjigo toplo priporočam vsem mladim, ki jim ni vseeno za prihodnost. Knjiga Polovni pristopi prihodnosti v rokah predstavnikov generacije Y pomeni prihodnost na kvadrat. To so dobri obeti za skupno prihodnost!
 
Žiga Vavpotič
strokovni direktor Zavoda Ypsilon
Knjiga Poslovni pristopi prihodnosti prinaša nove in sveže ideje za povečanje ter vzdrževanje konkurenčnosti podjetij. Knjiga me je navdušila, saj bralcu na preprost in inovativen način predstavi kulturo organizacij, ki jo avtorja imenujeta kultura zmagovitih sinergij. Le-ta je ključen element vsake spremembe v podjetju in začeten korak v procesu inoviranja ter upravljanja konkurenčnosti. Knjigo priporočam vsem, ki želijo graditi kulturo sodelovanja in v svoji organizaciji spodbujati konkurenčnost tudi na dolgi rok.
 
Alenka Bezjak
direktorica, Ergo inštitut d.o.o.

 

Powered by RS Web Solutions